Wat zijn bitcoins?
Bitcoin is zoals de naam al aangeeft een soort munt. Deze munt is niet tastbaar zoals gewone munten en staat los van de euro en andere munten. Met de bitcoin kan echter wel op sommige plekken worden betaald. Op het moment van schrijven kan bijvoorbeeld eten worden besteld bij thuisbezorgd.nl. Dit zijn veelal webshops maar er zijn ook winkels die bitcoins accepteren, zie Arnhem bitcoinstad.

Hoe kom ik aan bitcoins?
Bitcoins kunt u kopen via verschillende sites, deze worden vergeleken in de Bitcoinvergelijker. Alle sites bieden de mogelijkheid om af te rekenen in euro's met behulp van het veelgebruikte iDEAL. Bitcoins kunnen ook gemined worden met speciale miner apparatuur. Een bitcoin is namelijk niet zomaar een munt, deze munt is de uitkomst van een berekening. Met behulp van computers kunnen nieuwe bitcoins berekend worden.

Hoe bewaar ik bitcoins?
Bitcoins kunnen bewaard worden in een digitale portemonnee. Deze portemonnee kan geïnstalleerd worden op uw computer of kan online worden bijgehouden door een bedrijf. Een vrij veel gebruikte digitale portemonnee is MultiBit. Na installatie van de portemonnee krijgt u bij het openen van de portemonnee een adres toegewezen. Dit adres kunt u vergelijken met uw rekeningnummer bij de bank. De portemonnee kan vervolgens offline worden bewaard om de veiligheid hoog te houden. Als de portemonnee eenmaal offline is is hij onbereikbaar voor dieven, een online portemonnee moet u alleen gebruiken als u de instantie die hem beheert vertrouwt.

Hoe gebruik ik bitcoins?
Bitcoins kunnen op verschillende websites maar ook in verschillende winkels worden uitgegeven. Als u een portemonnee heeft kunt u daar ook een verzend optie invullen. Een winkel waar u met bitcoins wilt betalen zal u een adres geven waar de bitcoins heen kunnen worden gestuurd. U kunt in uw portemonnee vervolgens deze bitcoins versturen naar dit adres, let erop dat u een klein bedrag voor de transactie moet betalen.

Wat zijn de kosten van een transactie?
De bitcoin gebruikt een zogenaamd peer-to-peer netwerk. Dit betekend dat iedereen controleert of alles in het netwerk klopt. In een bank systeem controleert de bank of alle transacties kloppen. Dit controleren wordt door zogenaamde miners gedaan, deze krijgen hier ook een kleine beloning voor, dit zijn de transactiekosten die u betaald als u bitcoins verstuurd. Deze transactiekosten kunt u zelf bepalen maar zijn om de bitcoins snel te laten aankomen ongeveer 0.003 BTC.

Android app on Google Play

Direct
Kopen
Verkopen

Vergelijken
Bitcoins
Ethers
Litecoins
Koers

Bitcoin algemeen
Wat zijn Bitcoins?

Verder
Disclaimer
Android app on Google Play

Direct
Kopen
Verkopen

Vergelijken
Bitcoins
Ethers
Litecoins
Koers

Bitcoin algemeen
Wat zijn Bitcoins?

Verder
Disclaimer